dewiiombouwen.nl

In enkele stappen uw Wii ombouwen!

banner wii
Nintendo Wii ombouwen - dewiiombouwen.nl
Softmod je Nintendo Wii vandaag nog!

Welkom bij dewiiombouwen.nl, de Nintendo softmod website van Nederland. Je staat slechts enkele minuten verwijderd van een gratis en duidelijk uitgelichte softmod waarmee je het Homebrew Channel op de Wii kan installeren en backups van spellen kan afspelen. Lees dus direct verder om te beginnen met ombouwen!

Softmodden

In 2011 is dewiiombouwen.nl uitgebreid verbeterd: we hebben nu één centrale tutorial online staan waarmee je de Nintendo Wii (zo goed als) altijd kan ombouwen. Deze ultieme softmod tutorial die werkt met firmware 4.3, 4.2, 4.1 en ouder zal je zeker helpen bij het succesvol ombouwen van de Nintendo Wii.

Wij van dewiiombouwen.nl hebben een grote ambitie: wij willen één van de grootste informatieve websites worden op het gebied van downloaden & ombouwen. Op deze website vindt u dan ook artikelen over allerlei gerelateerde artikelen. Wanneer u nog wat mist kunt u dit aanvragen op het forum, wij zullen er dan voor zorgen dat uw wens tevens op de website gerealiseerd word!

Daarnaast hebben we een nieuw support team aangesteld, waardoor het altijd mogelijk is om snel professionele hulp te ontvangen bij het ombouw proces van je Nintendo Wii spelcomputer. Wanneer je er even niet uitkomt kan je een bericht plaatsen in ons forum waarna ons team binnen een dag zal reageren op je probleem. Alvorens je berichten kan plaatsen in ons forum dien je lid te worden.

Wii ombouwen: waarom?

De vraag is eerder waarom je de Nintendo Wii niet zou ombouwen. Er zijn amper risico’s aan verbonden aangezien we zorgvuldig te werk gaan en een backup maken van het NAND geheugen. Door al deze beveiligingen kan je de Wii eenvoudig terugzetten bij een eventuele brick zodat je gegevens en je geliefde Nintendo Wii spelcomputer nooit verloren zullen gaan. Lees daarom de instructies aandachtig door en begin vandaag nog met het softmodden van jouw Nintendo Wii spelcomputer!

Maak gebruik van de navigatie op de website om te beginnen met het softmodden van je Nintendo Wii, of lees meer over het ombouwen van de Wii op de startpagina door hier een selectie te maken.

Downloaden

Nintendo Wii spellen downloaden

Nintendo Wii spellen downloaden

In dit artikel bekijken we hoe je Nintendo Wii spellen kan downloaden. Je kan Wii spellen downloaden op twee methoden: door middel van nieuwsgroepen en door middel van BitTorrent. Hiervoor hebben we twee losse tutorials geschreven. Wanneer je de spellen hebt gedownload kan je de spellen branden door middel van Image Burn, een gratis en functioneel brandprogramma. Bij het downloaden van Wii spellen dien je op de reacties en de grootte van het bestand te letten: op die manier hou je ongewenste zaken buiten de deur. Klik hier onder om één van de tutorials te volgen:

Wii spellen downloaden met nieuwsgroepen | Wii spellen downloaden met BitTorrent

Wanneer je besluit om te downloaden door middel van nieuwsgroepen dien je een abonnement aan te schaffen. Dit is niet heel duur en kost vaak vijf euro per maand. Hiervoor ontvang je een maximale downloadsnelheid en een uitgebreide hoeveelheid aan bestanden: de nieuwste spellen en films staan eigenlijk meteen al online. Daarbij komt nog eens de hoge kwaliteit van updates zonder al te veel virussen. De techniek is wat ingewikkelder, maar met mijn tutorial kom je er wel uit.

Downloaden door middel van BitTorrent is populairder, de vraag is echter of het ook beter is. De download snelheid hangt van het aantal seeders en leechers af, wat elke keer verschild. Het aanbod is redelijk groot met als nadeel het ontbreken van een grote Nederlande community als FTD voor nieuwsgroepen. Al met al kan je behoorlijk aan de slag met BitTorrent, alhoewel het programma zo hier en daar wat steekjes laat vallen.

Backuploader

Spellen laden met de backuploader

Voordelen van het afspelen van Nintendo Wii spellen die je hebt gedownload vanaf een harde schijf zijn onder andere de besparing van DVD'tjes. Je zal nooit meer op zoek zijn naar dat ene spelletje in je map met vijfhonderd andere leuke spellen. Nee, door middel van de USB Loader kan je jouw spellen gewoon simpelweg vanaf een harde schijf laden. In onze download sectie vind je zelfs allerlei interessante extra's waarmee je de USB Loader nog beter kan laten werken. Het is zelfs zo dat er verschillende Backup Launchers bestaan die allemaal hun eigen functies hebben. Zo heb je een USB Loader waarmee het mogelijk is om alle covers op te halen van de spellen waardoor je het overzicht verbeterd.

Wanneer je aan de slag gaat dien je een externe harde schijf te hebben met voldoende opslagruimte. Het is aan te raden om de WBFS Manager te gebruiken voordat je aan de slag kan: dat zal het downloaden en verplaatsen van spellen een stuk eenvoudiger maken. In de tutorial over de USB Loader kan je meer over het programma en de werking lezen, zodat je voortaan weet hoe je Wii spellen afspeelt vanaf je harde schijf.

WBFS Manager

WBFS Manager

Door middel van de WBFS Manager is het mogelijk om de harde schijf voor de gek te houden. Normaal zal de harde schijf alleen met de Wii of alleen met de computer werken. Dit heeft te maken met het formaat waarop de schijf is geformetteerd. Door middel van de WBFS Manager is het echter mogelijk om de harde schijf voor de gek te houden waardoor hij op beide zal werken. Hier lees je meer over de WBFS manager en hier lees je hoe je een SD kaart op FAT 32kan formatteren wat nodig is voor het installeren van het Homebrew Channel.

Wii Ombouwen

Homebrew Channel

Homebrew Channel installeren

Met het Homebrew Channel kan je na een softmod allerlei spellen eenvoudig en snel inladen. Door middel van de Backup Loader is het mogelijk om spellen voor de Wii die je hebt gedownload af te spelen. Daarnaast heb je ook een applicatie die het mogelijk maakt om de spellen vanaf de DVD te lezen. Dit zijn echter niet de enige mogelijkheden van het Homebrew Channel: nee, het is ook mogelijk om het Homebrew Channel voor leuke en gratis applicaties te gebruiken. Door middel van de Wad Manager kan je bijvoorbeeld leuke applicaties downloaden (die overigens tevens in onze download sectie staan)

Voordat je het Homebrew Channel kan gebruiken dien je het te installeren. Dit kan je gratis doen. Lees hier hoe je het Homebrew Channel kan installeren. Het Homebrew Channel ziet er eigenlijk net zo uit als het hoofdmenu van de Wii: met vierkantjes alwaar je de verschillende mogelijkheden van het kanaal kan configureren en gebruiken. Het Homebrew Channel is een must have voor elke softmodder: zonder deze applicatie heb je alsnog niets aan je Nintendo Wii softmod. Dus: bouw je Wii om en installeer het Homebrew Channel!

Softmodden

Nintendo Wii softmodden

Laten we de Nintendo Wii spelcomputer gaan softmodden! Met een softmod bouw je de Wii om door middel van gratis software. Sommige sites bieden deze software tegen betaling aan, bij ons is deze echter gratis! Het enige wat je hoeft te doen om de software te downloaden is een account aanmaken. Op die manier kunnen we je tevens beter helpen wanneer je vragen of problemen hebt. Je kan je vragen onder andere kwijt via het forum of een reactie onder het artikel. Voor het softmodden van de Wii gelden andere tutorials voor andere firmware versies. In de categorie updates bekijken we nog eens welke updates er al bestaan voor de Wii. Het is mogelijk om de Wii met elke firmware om te bouwen. We zetten de tutorials even op een rij, zodat je meteen aan de slag kan!

Nieuw in 2011: gebruik deze tutorial om je Wii met iedere firmware om te bouwen, deze tutorial werkt dus altijd!

Wij van dewiiombouwen.nl kunnen geen garantie geven op een succesvolle ombouw sessie, wanneer je alle stappen echter volgt is de kans 99,99 procent zeker dat het lukt: en dat zonder al te veel inspanning. Wanneer je niet weet welke firmware versie je hebt dien je dit op te zoeken in het menu van de Nintendo Wii: druk hiervoor op het gele rondje. Volg de stappen van de tutorials goed, en als je meer met beelden om gaat kan je wellicht beter de video tutorial bekijken.

Hardmod

Nintendo Wii hardmodden

Het is tevens mogelijk om je Wii te hardmodden. Veel mensen doen dit niet omdat ze het te ingewikkeld lijken of te duur. Toch valt dit reuze mee: een Wiikey heb je al vanaf een euro of veertig.Voordat je aan de slag kan met de WiiKey dien je hem eerst te updaten. Een hardmod heeft de nodige voordelen in vergelijking met een softmod: zo is het veel eenvoudiger: het is een kwestie van inpluggen en gaan! Met een softmod dien je nogal wat aanpassingen te doen wat voor een leek wel eens ingewikkeld kan zijn.

Dat is echter niet het enige voordeel van een hardmod. Een ander voordeel is het feit dat een hardmod updates kan verdragen. De firmware updates zorgen er alleen maar voor dat de software niet meer werkt, waardoor je met een hardmod eigenlijk altijd veilig ment. Al met al is een hardmod dus een verstandigere keuze: je moet er echter wel het geld voor hebben!

Updates

Veilig updaten Wii

Er komen met regelmaat updates uit voor de Nintendo Wii. Momenteel zijn de nieuwste en meest voorkomende firmwares 4.2, 4.1 en 4.0. Wii' s met deze firmwares zijn eenvoudig om te bouwen door middel van gratis software. Dit heet ook wel een softmod. Maar laten we eens kijken of en hoe je veilig kan updaten. Op deze pagina kan je altijd de meest recente updates inkijken zodat je zeker weet dat je het juiste download. Een voorbeeld van een fix die Nintendo heeft neergezet is de zogenaamde shop beveiliging waarmee het winkelkanaal niet meer gebruikt kon worden. De bekendste update is echter de update 4.2E waarmee het Homebrew Channel automatisch werd verwijderd. Vervolgens was het erg lastig om deze weer te installeren.

 

Tegenwoordig is het door middel van nieuwe softmod bestanden weer mogelijk om de Wii met firmware 4.2E om te bouwen. Veel Wi' s krijgen last van bepaalde foutmeldingen: deze worden door middel van gepatchde ISO' s die je in onze download sectie gratis kan downloaden verbeterd waardoor het ombouwen van de Wii weer mogelijk is.

Risico's

Risico's ombouwen Wii

Er zijnvanzelfsprekend risico' s verbonden aan het ombouwen van de Nintendo Wii. Zo is er een kans dat je Wii een brick oploopt. Wanneer dit het geval is zal de Wii niet meer willen opstarten. Er zijn enkele methoden waarmee je de brick kan proberen op te heffen. Deze methoden werken niet altijd maar kunnen zeker werken. Wanneer je de Wii nog niet hebt omgebouwd en dit wel van plan bent kan je de Wii tevens op een veilige manier ombouwen.

Een ander probleem van het ombouwen van de Nintendo Wii spelcomputer is het feit dat de garantie vervald. Nintendo vindt het namelijk niet okey wanneer je gegevens en instellingen aan de Nintendo Wii wijzigd. Gelukkig zijn er voldoende reperatie bedrijven die je Wii graag weer opknappen in ruil voor een paar tientjes. Een groot probleem is dit dus niet. Over het algemeen zal een Wii niet kapot gaan door het ombouwen wel kan een Wii het op een bepaald moment gewoon begeven: de hardware van de console gaat niet voor eeuwig mee.

Vanzelfsprekend heeft het ombouwen van de Wii ook voordelen en nadelen. Een bekend voordeel is de mogelijkheid van het afspelen van Nintendo Wii backups. Dit kan door middel van een DVD of een externe harde schijf. Beide methoden staan op de site beschreven. Voordat dit mogelijk is dien je eerst het Homebrew Channel te installeren. Wanneer je de Wii gaat ombouwen kan je kiezen voor een softmod en een hardmod. Op de startpagina behandelen we deze onderwerpen in het kort, terwijl je er op andere pagina' s uitgebreider over kan lezen. Succes met het ombouwen van je Wii!

Nieuws

Wii softmodden 4.3 nieuwe tutorial

Wii softmodden 4.3 nieuwe tutorial

Dewiiombouwen.nl presenteerd met trots een nieuwe uitgebreide tutorialwaarmee je de Nintendo Wii met firmware 4.3 eenvoudig kan ombouwen! Veel plezier ermee!

Wii ombouwen met firmware 4.3

Wii ombouwen met firmware 4.3

De Nintendo Wii is sinds kort door middel van HackMii weer om te bouwen, ook wanneer je de nieuwe 4.3 firmware op je Wii gebruikt. Hackmii 0.8 kan je downloaden in onze download sectie en je kan er hier meer over lezen.

Update 19 september: er is een nieuwe tutorial online voor firmware 4.3 op dewiiombouwe, lees er hier alles over!

Startpagina 4.3

Het is zover, er is weer eens een nieuwe update verschenen! De nieuwe 4.3E update zorgt ervoor dat vorige versies van de softmod verwijderd worden. Daarnaast is het zo dat het ombouwen van de Wii weer wat lastiger is. Het is dan ook niet aangeraden om de Wii te updaten wanneer u reeds een softmod heeft of wanneer u gebruik wilt maken van een softmod. Het ombouwen van de Nintendo Wii spelcomputer is een mogelijkheid en u leest er alles over op onze speciale Wii ombouwen met 4.3E pagina. Succes!

http://dewiiombouwen.nl/wii-softmodden-met-firmware-43.html

Problemen/Support

Veel mensen ondervinden problemen bij het ombouwen van de Nintendo Wii. Deze problemen hadden vaak voorkomen kunnen worden door goed te lezen. Gelukkig staat het support team van dewiiombouwen.nl altijd paraat voor je problemen en ze kunnen je prima helpen. Voordat je dit kan dien je echter een gratis account aan te maken op dewiiombouwen.nl. Bij je registratie dien je een avatar te uploaden of selecteren en wat basisinformatie in te vullen. Wanneer dit gedaan is heb je de volledige rechten. Er zijn twee mogelijkheden waarmee je hulp kan vragen, waarbij één professionele hulp garandeerd.

 

Je kan vanzelfsprekend een reactie onder het desbetreffende ombouw artikel plaatsen. Er worden dagelijks tientallen reacties geplaatst onder deze artikelen en er staan er al meer dan duizend. Je begrijpt waarschijnlijk wel dat we onmogelijk al deze losse en onoverzichtelijke reacties kunnen beantwoorden: vaak blijven we dezelfde gestelde vragen beantwoorden. Het is daarom verstandiger om een topic aan te maken op het forum: op die manier krijg je altijd een professioneel antwoord van ons support team. Voordat je dat doet kan je vanzelfsprekend nog even kijken of je vraag niet al duizend keer is gesteld in onze veel gestelde vragen categorie.


 

Lid wordenAls dewiiombouwen.nl lid kan je gebruik maken van alle functies van deze website, en dat voor maar €10,00 exclusief BTW!


  • Download alle bestanden op dewiiombouwen.nl.
  • Maak gebruik van de tutorials op dewiiombouwen.nl.
  • Het lidmaatschap blijft 6 maanden geldig!
  • Betalen kan eenvoudig via iDeal
  • Reigstreren kost slechts enkele minuten.
  • Gratis mail wanneer er een update is.

Eenvoudig betalen

iDeal mogelijk


Statistieken

Leden : 32914
Artikelen : 55
Artikelen bekeken hits : 2571921